Den Rooy - Meerle

Den Rooy in Meerle – voor ons volledig onbekend terrein, maar de moeite waard om eens te ontdekken! Wij maakten een wandeling van 8 km die ook in te korten is. Je wandelt er over leuke paadjes tussen de bossen in een heel rustig gebied. Ideaal voor op een zondagmiddag! 

Den Rooy is een klein natuurgebied opgekocht door Natuurpunt in 2014 vlakbij Meerle. Met historische overblijfselen van hoogveen, bossen en een populatie van het bont dikkopje (een sterk bedreigde heivlinder), biedt Den Rooy belangrijke kansen voor de natuur in de Noorderkempen. Recent werd het natuurgebied uitgebreid met 35 ha in het gebied Smisselbergen.

De wandelpaadjes zijn heel duidelijk aangegeven en netjes onderhouden. Zo wandel je zigzaggend door de bossen en over bruggetjes. 

Het einde van de wandeling verloopt grotendeels over een baan. Het is absoluut geen drukke baan en er rijden amper auto’s. Bovendien is het omgeven door weides en bomen, dus verkeersoverlast zal je zeker niet hebben.Wandel je toch liever enkel in de bossen? Dan maak je best de verkorte lus en sla je het verharde stuk over. 

Download file: 2020-12-20-132953.gpx

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *