Davos - Sertig

Wie langlauf zegt, zegt Davos. Dit dorp in Graubünden, gelegen in Zwitserland, staat bekend om zijn rijkelijke langlaufroutes. Maar ook al wandelend beleef je de ultieme winter ervaring in Davos. In dit sneeuwrijke gebied stippelden we een wandeltocht uit van 18 km en 850 hoogtemeters. Deze tocht start in Davos Dorf en eindigt in Sertig, waar je met de bus terug naar de start wordt gebracht.

Download file: Davos_Sertig.gpx

Download route
Knooppunten

Je kan de roze bordjes van winter wandeling / sneeuwschoen wandeling volgen. Meer info vind je via deze link.

We hebben de route ook aangeduid op deze kaart:

Afbeeldingen

 

 

 

Meer info

Davos is een echt mekka voor de wintersport. Maar er zijn ook meer dan voldoende mogelijkheden voorzien voor winter-en sneeuwschoenwandelingen. Je kan naar Davos gaan met de auto, maar  een absolute must wanneer je in Zwitserland bent, is toch wel een treinrit! Het treinverkeer is uitstekend geregeld en de treinen zelf zijn heel netjes. Met een typische rode trein van de Rhatische banen doorkruis je de vallei en geniet je van prachtige uitzichten. Een unieke activiteit op zich! 

 

De wandeling start bij het station van Davos Dorf en gaat over een ‘s winters besneeuwde asfaltweg naar Duchli Sage. Het pad loopt hier licht bergop. Bij Duchli Sage steek je een langlauf piste over en vervolgt het pad doorheen een naaldbos in westelijke richting, waarbij het geleidelijk meer begint op te lopen.  Op km 4.5 slaat de wandeling links af om dan aan een steile klim te beginnen tot Ischalp. Je overwint hier op 2 km ongeveer 300 m hoogtemeters. In besneeuwde condities is dat zeker niet te onderschatten. Bij de Ischalp is er een mogelijkheid om iets te drinken of eten.

 

Nadien gaat de winterse route licht stijgend verder tot de Clavadeler Alp, het hoogste punt van de wandeling. Dit stuk is wondermooi. Je wandelt  tussen 1900 en 2000 m waardoor er meestal sneeuw ligt tussen begin januari en eind april met prachtige vergezichten, bevroren watervalletjes, en besneeuwde bomen. Aangekomen bij de Clavadeler Alp heb je opnieuw de mogelijkheid om iets te drinken/eten. 

 

Na de passage bij de Clavadeler Alp volgt een lange gestage afdaling over een bredere weg tot het gehucht Mühle. Van daaruit gaat de wandeling weer omhoog voor 5 km tot het einde van de Sertig vallei bij het Hotel-Restaurant Walserhuus bij Sertig Sand (1860 m), aan de voet van de Mittagshorn, Plattenflue en Hochducan. Hier heb je een fantastisch panorama en kan het in de winter zeer koud zijn. Toen wij de wandeling deden zakte de temperatuur tijdens de namiddag al tot -14°C. Vanaf dit eindpunt rijdt er elk u een bus terug naar Davos.  

Gelijkaardige wandelingen

1 thought on “Davos – Sertig”

  1. Pingback: Arosa - Winterhike

Comments are closed.