Flims - Segnesboden

Flims – Laax is een skigebied in Graubunden. Maar, in de regio is er ook nog voldoende ruimte voor pure natuur. Zo is er de bekende Caumasee, maar ook het Unesco Segnesböden valleigebied. Voor deze wandeling namen we de Flims – Foppa – Naraus stoeltjeslift en vervolgens de Panorama weg naar het natuurgebied. Bij de terugweg kozen we om te voet af te dalen naar het dorp. 

Download file: Flims_Naraus.gpx

Download route
Afbeeldingen

 

De toppen zien al wit in de herfst, het landschap daaronder is bruin/roestig.

De toppen zien al wit in de herfst, het landschap daaronder is bruin/roestig.

Het bekende landschap van Segnesboden.
Het bekende landschap van Segnesboden.

Segnesboden.

Segnesboden

Uitkijken over het landschap bij Flims.
Uitkijken over het landschap bij Flims.

Zalige padjes dwars door de bergen.

Zalige padjes dwars door de bergen.

Meer info

Flims is een populaire bestemming, zowel in de winter als in de zomer. Tijdens de winter heerst het skitoerisme, in de zomer zijn de bergsporten meer gevarieerd met mountainbike, rafting en uiteraard hiking. Voor deze tocht gingen we met de stoeltjeslift Flims – Foppa – Naraus omhoog tot 1850 m om aan de wandeling te starten op een panoramische hoogte. 

 

De eerste 500 m van de hike lopen maar gestaag omhoog. Nadien volgt een afslag naar rechts en begint een steilere klim van zo’n 200 m hoogte tot km punt 1.5.  Daar aangekomen vervolgt de wandeling met een overwegend vlak pad, met een waanzinnig mooi uitzicht, tot aan het Segnesböden gebied.

 

Segnesböden is een hoogplateau met rivieren/stromen die voortdurend van koers veranderen. Nieuwe meren verschijnen en andere verdwijnen. Delen van de lager gelegen Segnesboden zijn ook aangewezen als vennen en als moeraslandschap van nationaal belang. Het oorspronkelijke bergdal ten noorden van de Segnes Hut vulde zich met het puin dat de bergstromen meebrachten. Zo ontstond het uiterst waardevolle natuurlandschap dat halverwege de wandeling prachtig aanschouwd kan worden.

 

Wie wil kan na de passage langs het plateau een korte klim doen naar de Segneshütte, die toen wij er waren in verbouwing was. De terugweg loopt in verschillende etages bergaf, uiteindelijk terug tot de top van de Naraus stoeltjeslift. Hierbij wandel je eerst door een canyon en nadien op een panoramisch hoogtepad. In de verte domineren de hoogste bergen van Graubunden de skyline. 

 

Wij kozen er uiteindelijk voor om de afdaling van 1850 – 1100 m te voet te doen, maar dit kan ook met de lift gedaan worden. Verschillende paden wisselen dan af, hoofdzakelijk breed, tot aan het begin van de lift. 

Gelijkaardige wandelingen