Klosters - Alp Garfiun

In een zijvallei van het dorpje Klosters, vanaf Monbiel, vertrekt een prachtige winterwandeling met als doel Alp Garfiun. In deze wondermooie vallei geniet je nog echt van de Alpen op hun mooist. Kaarsrechte naaldbomen, een stromende alpenrivier, toppen tot bijna 3000 m, en absolute rust. Een versnapering in de berghut Alp Garfiun maakt een winterse topdag compleet. 

Download file: Klosters_Alp_Garfiun_.gpx

Download route
Wegmarkeringen

Meer info via https://wegwandern.ch/listing/monbiel-alp-garfiun-klosters-winterwanderung-winterwandern/

Afbeeldingen

 

Meer info

Voor deze wandeling kozen we als uitvalsbasis Hotel Selfranga in Klosters. De wandeling op zichzelf start in het gehucht Monbiel, maar je kan ook al iets eerder starten, bij de parkings van Klosters, een rustig authentiek klein dorp met minder naam dan het nabijgelegen Davos. 

 

Maar het echte startpunt van de winterwandeling is de bushalte van de parkeerplaats van Monbiel.  Vanaf hier gaat ‘s winters een gemarkeerde winterwandelroute met een gemakkelijke klim naar Alp Pardenn en verder door naar Alp Garfiun. Je geniet voortdurend van een afwisselend landschap van naaldbomen en alpenweides, die ‘s winters (december – april) goed besneeuwd zijn.

  

Kort voor het bereiken van de berghut van Alp Garfiun gaat het pad weer een beetje omhoog. In de gezellige hut kan je genieten van alpengerechten en een fantastisch bergpanorama. 

  

Na de passage aan Alp Garfiun daalt het pad af naar de Landquart rivier en vervolgens met hetzelfde pad terug naar Monbiel/Klosters. Er zijn hier en daar nog kleine variaties, maar die zijn duidelijk aangegeven. 

Gelijkaardige wandelingen