La Forclaz

De Val d’Hérens is gespaard gebleven van bombastische skistations, hotels en appartementsblokken. De traditionele vallei is dan ook lust voor het oog, zowel in de zomer als in de winter. Het achtergronddecor is daarnaast wondermooi met vaak zicht op een van de mythische vierduizenders van de Alpen: La Dent Blanche. Deze sneeuwschoenwandeling in La Forclaz, een klein dorp bij de zijvallei van Ferpecle is ‘s winters een panoramische tocht. 

Download file: La_Forclaz.gpx

Download route
Wegmarkeringen

Wij maakten een lichte variant. De officiële route is te vinden via https://maps.valais.ch/en/tour/snowshoeing/snowshoeing-trail-from-la-forclaz-to-the-mayens-de-breona/30879711/ of https://www.evolene-region.ch/en/sentier-raquettes-la-forclaz-mayen-de-breonaz-fp43939 of https://www.bergfex.fr/sommer/wallis/touren/schneeschuh/264887,schneeschuhwanderung-von-la-forclaz-zu-den-mayens-de-breona/

Afbeeldingen

 

 

Meer info

De Val d’Hérens is een karakteristieke, authentieke, vallei in Wallis, Zwitserland. Je vindt er nog echte bergdorpjes die de tijd van 50 jaar geleden uitstralen. Niet verdorven door massa toerisme of grote skigebieden straalt de vallei nog echte bergrust uit. Genieten dus in de natuur in elk seizoen.

Voor deze wandeling kozen we het dorpje La Forclaz (1750 m) als uitvalsbasis. Dit dorpje ligt aan het begin van de zijvallei van Ferpecle, en recht gericht naar de machtige en mythische Dent Blanche. Een berg van 4358 meter hoog. 

Tussen december en april staat de wandeling aangeduid als een sneeuwschoenwandeling, maar afhankelijk van de sneeuwcondities kan de wandeling ook met gewone bergschoenen worden uitgevoerd. Wat bij ons het geval was. De wandeling start in het centrum van La Forclaz en loopt meteen stevig omhoog richting Foret de la Tinde. Na ongeveer 300 hoogtemeters en 1.5 km maakt een klein wandelpad plaats voor een grotere weg en vlakt de route meer af.  Je blijft de brede weg, ‘s winters bedekt met sneeuw, dan volgen tot het gehucht Tsalé de Breonna. Hier zijn herders en boeren ‘s zomers aanwezig. In de winter is het verlaten, maar kan je genieten van de waanzinnige uitzichten. 

De afdaling is in eerste instantie vrij small en steil, tot het gehucht Les Mayens de Bréonna. Van hieruit volg je opnieuw een bredere zandweg terug tot in La Forclaz. 

Gelijkaardige wandelingen