Lac de Lioson

Lac de Lioson in het zuidwesten van Zwitserland staat ook wel bekend als “Pearl of the Alpine Lakes”. Het is dan ook een schitterend bergmeer op een hoogte van ongeveer 1850 m. In de lente en in de zomer worden de omliggende bergen prachtig gereflecteerd in het emerald water. In de herfst en in de winter kleuren de landschappen van geel tot rood en wit. In elk seizoen is een wandeling naar het meer dan ook meer dan de moeite. 

Download file: Lac_de_Lioson.gpx

Download route
Afbeeldingen

 

Meer info

Het startpunt van de wandeling op de Chemin du Lioson ligt in het dorpje Les Mosses (Ormont-Dessous) op de bergpas die begint vanuit Aigle in begin van Wallis. Op deze weg zijn verschillende kleine parkings te vinden. Afhankelijk van waar je de auto parkeert bedraagt de route 10-12 km. Omwille van sneeuw op de baan kozen wij ervoor om de auto onderaan te laten staan. 

Er zijn verschillende routes naar het meer. Wij kozen voor de langere variant via “des petits lacs” en “le Saddle of Pic Chaussy”. Deze route bedraagt vanaf de afslag tot de col ongeveer 2.1 km en met 500 hoogtemeters mag je wel 1.5-2 u rekenen. Ook omdat je (‘s zomers) kan stoppen voor een verfrissing in Des Petits Lacs, of om iets te drinken bij de Buvette.

Via een korte afdaling bereik je nadien Lac de Lioson, het doel van de dag. Geniet hier van de prachtige reflecties in het water. ‘s Zomers kan baden verleidelijk zijn. In de lente/zomer is er ook een klein restaurant langs het meer, maar picknicken is ook absoluut de moeite. 

Na het meer kan je via een korte route in noordwestelijke richting terugwandelen naar het beginpunt. Wij opteerden voor een langere variant met een panoramisch pad tot Pra Cornet. Dat is ‘s winters een bekend oord voor langlaufers en sneeuwschoen wandelaars. Van daaruit namen we een bredere grindweg terug tot het beginpunt zodat we uiteindelijk eindigden met een mooie 12 km in de benen!

Gelijkaardige wandelingen