Achterbos

Achterbos-7

De Molse bossen zijn een prachtig gebied waar nog veel te ontdekken valt. Het is er steevast rustig en de variatie aan vegetatie is indrukwekkend. Wij maakten een wandeling van 12 km door bos, heide en vennen. Een mooi wandelgebied om er nog eens op uit te trekken! 

In de Kempen vind je een van de rustigste en meest natuurlijke gebieden van België. Je vindt er lange stukken bos waarin zelfs de wolf de laatste jaren terug voorkomt! Wij kozen voor deze wandeling een natuurlijke omgeving in een deelgemeenten  van Mol: Achterbos! 

Achterbos-2

De wandeling die we maakten is 12 km lang en start nabij het centrum van Achterbos. Wij kozen ervoor om de auto te parkeren in de Zelm-straat maar andere startpunten zijn zeker mogelijk. De meeste wandelpaden zijn onverhard. Enkel tijdens het laatste stuk (als je de wandeling uitvoert zoals de kaart weergeeft) wandel je soms over geasfalteerde weg. 

De wandeling loopt doorheen bossen, uitgestrekte dennenbossen. Tussendoor passeer je langs weides, een klein stukje heide en een paar vennen. Het laagste punt is de passage rond de Dalemansloop waar het wat vochtiger kan zijn. Degelijke wandelschoenen zijn dus geen overbodige luxe!

Download file: Achterbos.gpx

Mee zijn met de laatste tochten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwbrief:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *