Prinsenpark_1

Breiloop - Prinsenpark - Retie

Tussen Kasterlee, Retie en Dessel ligt een groot landschap dat bestaat uit natuur en landbouwgebied. De verscheidenheid is ideaal voor een leuke gevarieerde wandeling langs de Breiloop en met een passage door het Prinsenpark in Retie. 

Download file: Breiloop-Prinsenpark.gpx

Download route
Knooppunten

Voorstel voor gelijkaardige route: 62 – 63 – 65 – 134 – 130 – 4 – 132 – 5 – 33 – 133 – 3 – 134 – 65 – 63 – 62

Afbeeldingen

Prinsenpark_2

Prinsenpark_4

Meer info

Tussen Kasterlee, Retie en Dessel ligt een groot stuk landschap dat bestaat uit een mengeling van natuur en landbouw. Ideaal voor een diverse wandeling.

 

Voor deze wandeling kozen we de Kastelsedijk in Kasterlee als vertrekpunt, dicht bij “Westelijke Eindpaal” waar je de auto in de kant kan parkeren. Na een korte afstand over een asfaltweg duik je meteen de bossen in op een brede zandweg. Deze verlaat je na ongeveer 500 m in de benen voor een klein wandelpad langs de Breiloop. Na 300 meter op dit pad kom je opnieuw uit op de zandweg die je dan volgt in zuidoostelijke richting tot aan de Kleine Hooibeekvijver. Toen wij deze wandeling maakten stond er omwille van de droogte geen water in deze vijver, een vreemd zicht.

 

Na deze vijver gaat de wandeling verder over een klein stuk kasseiweg (met een voetpad naast). Bijna bij km 4 slaat de wandeling links af richting Provinciaal Domein Prinsenpark. Je passeert hier meteen de Kattesteertvijver waar je met een kleine ponton een prachtig uitzicht hebt over het water (aanrader!!). Dwars door het Prinsenpark gaat de wandeling dan verder, slalommend via bossen en vijvers, tot de grote Gertry-vijver. Lees via deze link meer over de geschiedenis en landschappelijk waarde van het Prinsenpark. 

 

Via de Merpikdel vijver en opnieuw een lange passage over de Kastelsedijk loopt de wandeling nadien terug richting het westen tot het startpunt. 

Gelijkaardige wandelingen