Brisy_Houffalize_3

Brisy - Houffalize

De ideale dagstapper in de Ardennen. Deze wandeling bevindt zich in een prachtig stukje natuur tussen Houffalize en Brisy. Zo’n 21 km wandel je door dit heuvelachtige gebied, over en langs de Ourthe en geniet je van enkele prachtige panorama’s. Kortom, een typische Ardense wandeling die ons nooit verveelt! 

Download file: Brisy – Houffalize.gpx

Download route
Knooppunten

Niet beschikbaar.

Afbeeldingen

Brisy_Houffalize_2

Prachtige wandelpaden tussen bloeiende brem.

 

Brisy_Houffalize_5

Langs en over het water.

 

Brisy_Houffalize_4

Uitgestrekte, groene landschappen.

Meer info

Tussen het kleine dorpje Brisy en het alom bekende Houffalize, schuilt er een prachtig stukje natuur. Dit heuvelachtige gebied wordt gekenmerkt door glooiende weilanden en mystieke bossen. Ideaal om de Ardense sferen op te snuiven.

De wandeling die hier omschreven wordt, is enkel te volgen met gpx. Deze tocht loopt langs en over de bekende Ourthe. Deze rivier stroomt mooi door de Belgische Ardennen.

Met 21 km en 400 hoogtemeters is deze tocht tamelijk zwaar. De paden zijn goed begaanbaar, maar de afstand en hoogtemeters geven er extra pit aan. 

 

Op 3 km van het einde kan je in camping Moulin de Bistain iets drinken of eten. Er volgt dan nadien nog wel een klimmetje. De wandeling kan ook iets uitgebreid worden naar het westen zodat je langs het centrum van Houffalize passeert.

Gelijkaardige wandelingen