Lieremanpad

Landschap de Liereman is een van de oudste natuurgebieden van ons land, en het eerste stiltegebied van de Kempen. Het gebied leent zich ertoe om zeer gevarieerde wandelingen te maken door bos, heide en ven. Een route van ongeveer 16 km, waarbij je alle verschillende karakteristieke landschappen te zien krijgt, omcirkelt zo goed als het hele gebied. Ben jij klaar voor deze dagtrip in Oud-Turnhout?

Download file: Lieremanpad.gpx

Download route
Knooppunten

Download wandelkaarten en bekijk de knooppunten via Natuurpunt: https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/landschap-de-liereman

Afbeeldingen

Leuk bospaadje.

Een lekkere Gageleer

 

 

 


Dwars door de heide.

 Bredere zandwegen doorkruisen De Liereman. 

Dit mag je niet missen
  • Bezoekje aan bezoekerscentrum De Liereman. Ideaal ook voor een drankje in de cafetaria, bijvoorbeeld een Gageleer. Dat is een origineel, biologisch, donkerblond bier dat smaakt naar de Vlaamse natuur!
  • Verschillende korte vlonderpaden die helpen om moerassig gebied over te steken
  • De bodemschuif, een informatiepaneel, ontworpen om ondergronds erfgoed zichtbaar te maken voor een groot publiek, zonder de omgeving visueel te verstoren. Je trekt het paneel uit de grond, wauw!
Overnachten

Zoek je een ideale overnachtingsplek midden in De Liereman? Wij verbleven in het prachtige vakantiehuis Oehoe. Je vindt meer info op deze website

Andere wandelingen in de buurt