Merodese Bossen

Met nog een klein laagje sneeuw van de nacht voordien maakten we deze wandeling in Herenthout, in de Merodese Bossen. Het is een gevarieerde wandeling met gezellige dreven en leuke bospaadjes. De wandeling is 11 km lang en loopt in een lus.

De Merodese Bossen in de gemeenten Herenthout en Bevel liggen ten noorden van de vallei van de Grote Nete in de Zuiderkempen. Het is een sterk bebost landschap met een aantal moerassen doorweven met lange dreven. De uitgestrekte velden in combinatie met de bebossing maakt van deze wandeling een gevarieerde tocht. 

De bossen zijn aangeplant op een oud heidegebied. Bovendien heeft dit gebied een grote dendrologische waarde, wat betekent dat er veel oude bomen staan die goed bewaard zijn gebleven. De wandeling bevindt zich voornamelijk in de Merodese Bossen maar wijkt ook een stukje af op het verste punt langs de Kruiskensberg en langs de Grote Nete. 

Tijdens deze wandeling kom je een prachtig vondelpad tegen boven een van de nattere gebieden. Echter verloopt 1/4 van de wandeling over verharde wegen. Deze wegen worden omringd door uitgestrekte velden en zijn heel rustig gelegen, wat dus zeker ook zijn charmes heeft. Er is bovendien geen verkeer op deze wegen en bij drassige bospaadjes doen deze verharde stukken zeker even deugd.

Er zijn veel verschillende knooppunt routes mogelijk in dit gebied. Bovendien is er ook een grote hondenlosloopweide voor de viervoeters onder ons. De parking bevindt zich in de Merodesestraat.

(gelijkaardige route met) Knooppunten

11-10-80-79-96-86-87-88-89-94-93-98-61-59-60-2-4-99-8-12-7-6-13-40-41-11

Download file: merodesebossen.gpx

Mee zijn met de laatste tochten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwbrief:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *