Petites-Tailles & Fraiture

Ardennen-1

Zin in een pittige hike in eigen land? Dan is deze rondwandeling in Petites-Tailles met zijn 27 km nabij het tweede hoogste punt van België een kanshebber. Genieten van de rust van de Hoge Venen tot het geluid van kleine riviertjes die het plateau draineren.

De Hoge Venen zijn een bekend en beschermd natuurgebied in de Belgische Ardennen. Terwijl iedereen de venen van Botrange en Baraque Michel kent zijn die van Baraque Fraiture minder bekend. Wij trokken specifiek naar deze regio om de natuur te verkennen, en wat was dat de moeite! De verscheidenheid tussen het plateau met de natte venen (als sponzen) tot de kleine valleien die het hoogplateau draineren spraken ons enorm aan. Trek de wandelschoenen maar aan en trek er op uit. 😉

De wandeling is een grote rondtocht die toelaat om op verschillende plaatsen te vertrekken. Wij kozen ervoor om in Petites-Tailles te vertrekken, maar andere mogelijkheden zoals Baraque Fraiture of Hébronval zijn zeker ook een goede optie. De wandeling is heel eenvoudig met aangename en brede paadjes. Het stukje door de venen gaat over houten paadjes. Op die venen vind je een uitkijktoren om de pracht van de natuur in volle glorie te aanschouwen.

De afstand (27 km) en hoogtemeters (500m) maken de wandeling fysiek zwaar, maar de prachtige omgeving verzacht de pijn in de voeten. Bovendien is het een leuke uitdaging waar je veel voldoening uithaalt.

Neem tijdens deze wandeling zeker voldoende drinken en eten mee. Onderweg kom je helaas geen bar of restaurant tegen om uit te blazen, al vinden wij rusten op een steen in de natuur even ontspannend.

Download file: hike-fraiture-fagne-de-petit-tailles.gpx

Mee zijn met de laatste tochten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwbrief:

2 thoughts on “Petites-Tailles & Fraiture”

 1. Erg mooie wandeling, afwisselende landschappen, vlotjes te volgen via gpx.
  Dankje om te delen. Enorm gewaardeerd door mezelf en de vrienden die gezellig meestapten!
  Eva

  1. Lander Van Tricht

   Dag Eva,

   Fijn om te horen dat jullie ervan genoten hebben. Dit was ook een van onze favorieten. Pittig, maar gevarieerd en rustgevend.

   Katrien & Lander

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *