Rocher du Bieley - Hoogste rots van België

De Rocher du Bieley is de hoogste rots van België en wordt daarom ook wel de “Matterhorn van België” genoemd. Als je goed kijkt, zie je inderdaad iets weg van de Zwitserse berg in zijn puntige vorm. Deze rots ligt in een hoekje van het natuurpark Eifel, vlak bij de grens met Duitsland. Je kunt er alleen komen via mooie wandelroutes. Het is een indrukwekkend stukje natuur, verscholen in de uitgestrekte bossen van de Oost-Kantons, en een must-see voor elke hiker.

Download file: Rocher_du_Bieley.gpx
Download route
Afbeeldingen


Prachtige paadjes doorheen de valleien.


Uitzicht vanop de Rocher du Bieley.


Een magnifiek panorama!


Mooi bruggetje om de kleine riviertjes over te steken.

 Wandelen langs bos en ven.

Meer info

De mooiste plekjes zijn soms moeilijk te bereiken, en dat geldt zeker voor de Rocher du Bieley. Dit uitzichtpunt is niet gemakkelijk bereikbaar, niet vanwege het terrein, maar omdat het omringd is door militair gebied (Elsenborn). Je kunt er op twee manieren naartoe. De bekendste route start in Kalterherberg en maakt een grote lus van 16 km langs de rots. Meer informatie vind je hier: https://butgenbach.info/fr/promenades/vers-le-rocher-du-bieley-long/.

 

Wij kozen ervoor om de rots vanuit het oosten te benaderen, vanaf de weg tussen Büllingen en Duitsland. Je kunt hier parkeren naast de weg en dan vertrekken voor een prachtige bosrijke route. Je loopt een heel stuk door het natuurgebied Hoge Venen – Eifel.

 

Het eerste deel wandel je over een klein padje langs de Krockesbach, een kleine rivier vol indrukwekkende beverdammen. Na 6 km bereik je het punt waar de Krockesbach in de Perlenbach stroomt. Dit deel is echt indrukwekkend. Al snel bereik je de Rocher du Bieley.

 

De puntige rots is een uniek zicht, iets wat je niet meteen in België verwacht, een echte parel. Vanaf de Rocher du Bieley kijk je uit over het natuurreservaat Perlenbachtal, een door bossen omgeven vallei waar de Perlenbach doorheen kronkelt. Een panoramisch zicht, het geluid van een kabbelend beekje en verder niets… Het is absoluut de moeite waard om deze plek te bezoeken!

  

Na het bewonderen van het uitzicht kun je via een noordelijke bosroute terugwandelen, maar wij kozen voor een langere route. We wandelden verder naar het dorpje Höfen, hoog boven de Perlenbachtalsperre, een mooi stuwmeer. Hier zijn verschillende cafeetjes.

  

Daarna wandelden we via de oevers van de Furtsbach terug naar de auto. Helemaal voldaan en fan van dit bijzondere stukje België konden we terugkeren naar ons vakantiehuisje. 

Andere wandelingen in de Ardennen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *