De vallei van het Merkske

Merkske-1

“Flirten met de grens in de vallei van het Merkske” is in 2019 verkozen tot de wandeling van het jaar. Wij deden deze wandeling aan het einde van de zomer van 2020 en gingen helemaal akkoord met de recensies. Wat een fantastische wandeling van 11 km en zonder enige moeilijkheid! Een echte parel op de grens tussen België en Nederland.

Tijdens deze wandeling wandel je langs de rivier “Het Merkske” die zich een baan slingert tussen weiden en bossen. Om voorbereid te zijn op vochtige omstandigheden langs het riviertje kan je wel best stevige schoenen of laarzen voorzien.

Het eerste deel van de hike loopt langs Bootjesven (met een mooi vogelspothuisje) richting de Castelreesche heide. Dit uitgestrekte gebied doet soms wel eens aan een Afrikaans savanne landschap denken. Een kudde schapen loopt hier vrij op rond en zorgt ervoor dat het bos niet terug kan opschieten.

Na het oversteken van de baan volgt het stuk langs “Het Merkske”. Dit deel wordt gekenmerkt door fijne, kleine paadjes met een paar bruggen. Er is ook een vondelpad aangelegd om de meest natte gedeeltes te omzeilen. Toch blijkt dat bij zeer nat weer zelfs dit pad onbegaanbaar kan worden. Daarom is er ook een alternatief voorzien.

Mooi meegenomen: Geniet van een verfrissend drankje of hapje in bezoekerscentrum “De Klapekster”, gelegen aan het begin/einde van de wandeling. Je kan deze wandeling ook volgen aan de hand van knooppunten.

(Gelijkaardige route met) Knooppunten

1-2-3_4-5-57-62-80-76-74-75-97-98-73-71-70-69-7-9-10-2-1

Download file: vallei-van-het-merkske.gpx

Mee zijn met de laatste tochten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwbrief:

1 thought on “Vallei van het Merkske”

  1. Pingback: Wandeling - Vlonderpaden - Kempen - Hikes and Mountains

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *