Het woud van Mürringen

Wat een geschenk, bedankt moeder natuur! Vanaf 400-500 meter hoogte vind je in de Ardennen sneeuw, heel veel sneeuw. Liefhebbers hebben dan ook al lang de auto genomen om naar die besneeuwde gebieden te trekken. Ook wij maakten een wandeling in een massa sneeuw, waarbij het aantal wandelaars minimaal was. Ideaal om te kunnen genieten van dit mooie witte landschap op een veilige manier. 

Het wandelgebied is heel eenvoudig te bereiken met voldoende parkeergelegenheid op een gravelparking aan het einde van de straat Auf den Plon in Mürringen. Hier start ook meteen de wandeling. De regio ligt in het Duitstalige gedeelte van België waardoor je je meteen in het buitenland waant. Bij vertrek duik je meteen een sneeuwparadijs in met witte bomen en besneeuwde paden. Die zijn duidelijk zichtbaar en goed bewandelbaar. Ongetwijfeld is het hier ook in de zomer mooi.

De paadjes zijn voornamelijk brede grind/gravelwegen. Hier en daar wandel je over smallere paadjes door iets dichter beboste gebieden, al blijft het over het algemeen eenvoudig begaanbaar. Dat is een voordeel want dan kan je wat vaker rondkijken in plaats van te focussen op je voeten … 

Tussen kilometer 11.5 en 14.5 is het pad minder begaanbaar met vaker diepsneeuw net zoals bij onze sneeuwwandeling in Libramont. Een zalig gevoel om door te wandelen maar wel extra vermoeiend. Een paar extra sokken in de auto voor achteraf is dan ook geen overbodige luxe. 

Leuk weetje, de wandeling bevindt zich niet op de Hoge Venen (dat momenteel afgesloten is vanwege de drukte) maar op een massief bij het tweede hoogste punt van België. De zogenaamde Weisse Stein werd opgemeten op maar liefst 692 meter. De passage door de weide waarin de steen staat is absoluut een trekpleister van de tocht. Het ideale moment ook voor een mooie sneeuwman als het weer het toelaat …

 

Download file: Sneeuw_op_het_2e_hoogste_punt_van_Belgi_.gpx

Voor iedereen die met knooppunten een gelijkaardige wandeling wil maken hebben we onderstaande samengesteld:

61 – 51 – 40 – 48 – 28 – 62 – 58 – 60 – 61

Mee zijn met de laatste tochten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je in voor de nieuwbrief:

9 thoughts on “Het woud van Mürringen”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *