Rond het Merkske - Zondereigen

Zondereigen is een schoolvoorbeeld van een Kempisch plattelandsdorp, omgeven door landbouwvelden waar de rivier ‘t Merkske doorheen kronkelt. Deze wandeling van 8 km loopt door het natte beekdal van ‘t Merkske en wordt vooral gekenmerkt door weidse uitzichten over het grensgebied dat lange tijd een “vergeten hoek” was en daarom zo puur is gebleven. 

Download file: rond-het-merkske-zondereigen.gpx

Download route
Knooppunten

22-33-52-41-60-50-20-25-19-51-34-35-33-22

Afbeeldingen

Prachtig wandelen door de natuur.


Het riet aan beide kanten van het pad stond erg hoog dankzij de warme lentetemperaturen.

Fijne paadjes om te wandelen. 
Een leuk vlonderpad om de natte passages te overbruggen.

Meer info

Het kleine dorpje/gehucht Zondereigen ligt helemaal in het noorden van België, tegen de grens met Nederland. Het is een typisch voorbeeld van een Kempens plattelandsdorp met een kern omgeven door landbouwvelden. 

 

Het kleine riviertje ‘t Merkske en de Noord-Mark stromen door de gemeente en het beekdal, een lager gelegen deel rond de rivieren, vormt het ideale decor voor een rustgevende natuurwandeling. Zo ook voor deze wandeling die gedurende 8 km rond het Merkske slingert in het grensgebied van België en Nederland. De natuur is niet echt typisch voor de Kempen (weinig/geen zand en geen dennenbomen), maar wel typisch voor een nat gebied in de alluviale vlakte van een rivier/beek. 

 

Er zijn een aantal secties in de wandeling waarbij je een poortje passeert en vervolgens puur in de natuur verder wandelt. Zalig! Trek de wandelschoenen alvast aan want deze wandeling gaan jullie een topper vinden.

Gelijkaardige wandelingen