Arosa - Winterhike

Arosa, een hooggelegen wintersportdorp in Graubünden, Zuidoost-Zwitserland, biedt meer dan 60 km goed onderhouden wandel- en winterwandelpaden. Deze paden leiden door met sneeuw bedekte bossen of doorkruisen het wintersportgebied en leiden naar verschillende berghutten. Deze unieke mengeling stelt wandelaars in staat de gezelligheid van bediende hutten te ervaren terwijl ze het winterwonderland verkennen. De route hieronder (GPX) voert naar de top van de Weisshorn, het hoogste punt van Arosa, maar ook een hike naar de Hornlihutte is mogelijk. 

Download file: Winter-hike-Arosa-Weisshorn.gpx
Download route
Knooppunten

Met behulp van de routeplanner op de website van het wintersportgebied (https://arosalenzerheide.swiss/nl/Arosa/Winter/Winterwandelen/Winter-Wandelroutes) kun je de perfecte winterwandeling plannen en organiseren. 

Afbeeldingen


Heerlijk platgemaakte wandelpaden om ook in de winter de top te bereiken.


Eindeloos wandelen op kilometers aan wandelpaden.

Sneeuw verzekerd in de winter in Arosa. 

Meer info

Wij maakten in maart 2024 een lange winterwandeling die twee beklimmingen combineerde: één naar de top van de Weisshorn, het hoogste punt van Arosa, en een andere naar de Hornliütte. De route toonde ons schoonheid en diversiteit van het winterlandschap van Arosa met hoge toppen in alle richting.

 

De meeste routes in het Arosa gebied strekken zich uit boven de boomgrens, met ongelooflijke panorama’s, hoewel ze op winterdagen daardoor wel behoorlijk koud kunnen zijn. Een voordeel van Arosa is de uitstekende bereikbaarheid. Je kunt dit wintersportdorp gemakkelijk bereiken met de trein vanuit de provinciestad Chur via de Rhätische Bahn. Chur zelf is ook goed verbonden, met handige verbindingen vanuit grote steden zoals Zürich en Bern

 

Tot slot, wat dit gebied onderscheidt, is het uitzonderlijke onderhoud van de paden – ze worden dagelijks onderhouden, wat zorgt voor een comfortabele wandelervaring.

Andere winterwandelingen in Zwitserland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *