Lauterbrunnen - Mürren

3 mythische bergtoppen: de Eiger, Mönch en Jungfrau. Het ultieme decor voor een panoramische wandeling in het Berner Oberland. Het kleine, authentieke dorpje Lauterbrunnen, vormde het startpunt van de wandeling, en passage langs het gezellige wintersportdorp Murren en Gimmelwald was een leuke afwisseling tussen het ultieme berggeweld.

Download file: Lauterbrunnen-Murren.gpx
Download route
Afbeeldingen


Wandelen in de lente met zicht op besneeuwde bergtoppen.


Het prachtige Mürren.


Poseren met zicht op de Jungfrau.


Indrukwekkende sneeuwlawine. 

Meer info

De tocht begint in het bekende dorp Lauterbrunnen en voert je langs Mürren en Gimmelwald. Bij aankomst in Lauterbrunnen parkeerden we onze auto op een ruime parkeerplaats in het centrum (15 euro per dag). Voordat we aan onze wandeltocht begonnen, namen we eerst de tijd om het dorp te verkennen. Het staat bekend om zijn imposante kliffen en watervallen; de vallei van Lauterbrunnen telt maar liefst 72 watervallen! Na een verkenning van het relatief kleine dorp begonnen we onze klim naar Mürren, gelegen op een van deze kliffen. Je kunt ook de steile kabelbaan naar dit dorp nemen.

 

Na de klim genoten we van de gezellige sfeer in Mürren. Hoewel het dorp behoorlijk toeristisch is, was het een genot om te zien. Prachtig gelegen op een zonnig terras. Vanuit Mürren vervolgden we onze weg naar Gimmelwald, een nabijgelegen typisch Zwitsers dorp. Vanaf daar kun je ook de kabelbaan naar beneden nemen. Eenmaal beneden is het mogelijk om terug te wandelen naar het startpunt in Lauterbrunnen. De kabelbaan is een van de steilste ter wereld en biedt zeker een unieke ervaring, vooral omdat deze langs de kliffen gaat en dwars over een grote waterval.

 

Tijdens de wandeling genoten we van een indrukwekkend uitzicht op drie iconische bergen van de Berner Oberland: Eiger, Mönch en Jungfrau. Terug in Lauterbrunnen sloegen we ons kamp op bij Camping Jungfraujoch. Hoewel je ook een gezellige hut kunt huren, kozen wij voor een tent. De sanitaire voorzieningen op de camping waren schoon en comfortabel, we hebben geen enkel minpunt kunnen ontdekken!

Andere wandelingen in Zwitserland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *