Ofenloch - Schwägalp

Op zoek naar een verborgen parel in Zwitserland? Deze wandeling brengt je naar het Ofenloch, bekend als de Grand Canyon van Oost-Zwitserland. Verborgen tussen Neckertal en Toggenburg, ten noorden van het majestueuze Säntis-massief, blijft deze opmerkelijke kloof een goed bewaard geheim onder wandelaars en avonturiers.

Download file: Schwagalp_Ofenloch.gpx
Download route
Afbeeldingen


Door Saharastof oogde de lucht wazig boven de bergen. Hiken in de lente betekent ook dat er nog enkele sneeuwvelden te vinden zijn.

De grote waterval bij Ofenloch.


Eindeloos mooie zichten.

Vlakbij het Alpstein massief. 

Meer info

De wandeling vertrekt vanaf de Schwägalp (bergpas), waar de kabelbaan naar Säntis ook begint. Vanaf hier slingert het pad door pittoreske weiden, bossen en serene weilanden, en leidt het uiteindelijk over de Chräzerenpas naar het hart van Ofenloch. Hier kom je watervallen en het Ofenloch zelf tegen, dat lijkt op een kolossale pizzaoven. Vandaag de naam Ofenloch (Ovengat). Het hele landschap van de kloof is een heerlijke verrassing en biedt een gevarieerde wandelervaring. Terwijl je het terrein doorkruist, geniet je van panoramische uitzichten op het Zurich Oberland en het Alpstein-massief, dat een beetje lijkt op de Dolomieten in Italië.

 

Hoewel het grootste deel van het pad goed gemarkeerd is, kan het soms tricky zijn met gladde paadjes, vooral rond de smalle gedeelten bij de kloof en het Ofenloch. Losse stenen vereisen voorzichtigheid, vooral bij nat weer. Deze wandeling is het meest geschikt voor avontuurlijke wandelaars met een goede tred en zonder hoogtevrees.

Andere winterwandelingen in Zwitserland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *