Puy-de-Dôme

De Puy-de-Dôme is met 1465 meter de hoogste vulkaan van “Les Puys” in de Franse Auvergne. Deze eenvoudige wandeling op een vijftiental kilometer van Clermont-Ferrand voert u naar de top met een prachtig panorama. Trek de wandelschoenen maar aan!

De keten van de Puys in het Franse Massif Central is een barrière van zo’n 80 vulkanen. De hoogste van deze vulkanen is de Puy-de-Dôme met 1465 meter. Op de top staat een Gallo-Romeinse tempel gewijd aan Mercurus, een meteorologisch observatorium, een restaurant, een museum en een kleine winkel. Ondanks dat de vulkaan niet meer actief is laat de stompe top en het zicht op de omliggende kraters de vroegere kracht van de natuur nog duidelijk voelen.

De weg naar de top is een duidelijk aangelegde route met oriëntatietafels die om de berg heen slingert. Onderweg passeer je heide, naaldbomen, loofbomen en krijg je meermaals informatie over de vegetatie. De Puy-de-Dôme heeft immers een zeer rijke fauna en flora dankzij zijn unieke positie in het landschap. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *