Annabosch - Prinsenbosch

Deze wandeling door het Annabosch en het Prinsenbosch, ten zuidwesten van Breda, wisselt lange lanen af met fijne kleine paadjes op dijken, goed voor zo’n 13-14 km. De wandeling loopt vooral door statige bossen met kleine vennetjes en beken die volstaan met kwelwater. Er zijn ook een aantal geheime plekjes met enkele heidestruiken, een verdoken oud landgoed en zelfs een moeras. 

Download file: Annabosch_Prinsenbosch.gpx

Download route
Knooppunten

Een soortgelijke route van ca. 14 km in de regio van Annabosch en Prinsenbosch met de knooppunten:

97 – 37 – 99 – 59 – 58 – 28 – 37 – 97

Afbeeldingen

 

 

Meer info

Het Annabosch en het Prinsenbosch, ten zuidwesten van Breda, horen allebei bij Boswachterij Ulvenhoutse Bos bij de Baronie van Breda. Het zijn vooral statige bossen met lange lanen, vennetjes en beken. Je kan hier urenlang wandelen met eindeloze mogelijkheden. Deze wandeling van 13.5 km wisselt lange lanen af met enkele passages door open gebieden met ven, heide en moeras.

 

Sommige stukken van het bos waar je doorwandelt zijn zo’n 1.000 jaar oud, wat heel bijzonder en uniek is. Dergelijke oude bossen komen in Nederland bijna niet meer voor. De bossen zijn vooral loof- en naaldbossen met slootjes en greppels waarin opkwellend grondwater staat.

 

Tussen ca. km 1 en km 2 passeer je ook langs een moerassig gebied, het dal van de Broekloop, waar men aan kwelherstel doet. Via een smal pad (vroeger een mountainbike singletrack, maar nu verboden voor fietsers) wandel je op een dijk met aan de rechterkant het moerassig gebied en aan de linkerkant het St. Annabosch.

Gelijkaardige wandelingen