Malpie_Valkenswaard_1

De Malpie - Valkenswaard

De Malpie is een bekend heidegebied in Valkenswaard. Deze prachtige parel in Nederland bevat vennen, bossen en uitgestrekte heidevelden. Het ideale gebied voor een kleine of grote wandeling, maar ook geliefd bij fietsers.

Download file: Malpie.gpx

 

Download route
Knooppunten
Afbeeldingen

Malpie_Valkenswaard_2

Zorgeloos wandelen dankzij duidelijke bewegwijzering.

  

Malpie_Valkenswaard_3Grote open vlakte centraal in het natuurgebied van De Malpie.

  

Malpie_Valkenswaard_4

Wandelen langs het ven Groot Malpieven.

  

Meer info

De Malpie is een klein natuurgebied in Noord-Brabant in de gemeente Valkenswaard. De wandeling die wij uitstippelden kan je opsplitsen in twee delen (strikvorm, zie onze kaart bovenaan). Tot km 4.5 wandel je hoofdzakelijk in open terrein met een mengeling van heide en enkele vennen. Je wandelt hier soms zelfs over grote stukken stuifzand en er zijn ook een aantal kleine vlonderpaadjes. Altijd plezant!

 

Het tweede deel van de strik (tussen km 4.5 en km 8) wandel je door een naaldbos. Dit voormalige productiebos werd steevast gebruikt voor de mijnbouw. De laatste jaren wordt het naaldbos steeds meer omgezet in een loofbos met meer biodiversiteit.

 

Interessant: honden zijn toegestaan! Voor meer info kan je een kijkje nemen op deze website

No Title

July 18, 2023

Heel mooie wandeling in een schitterend heidegebied. In de verte zie je fietsers hun knooppunten afvinken terwijl vlakbij libellen het wateroppervlak verkennen. De typische zandgrond verraadt dat de Kempen niet ver weg zijn. In dit stiltegebied kom je echt tot rust. En wie graag een extra lusje toevoegt: de wandelknooppunten zijn overduidelijk. We komen nog eens terug als ook de heide in bloei staat.

Steven en Chris

Gelijkaardige wandelingen in de buurt

2 thoughts on “De Malpie – Valkenswaard”

  1. Pingback: Mittenwald - Buckelwiesen - Hikes and Mountains

  2. Pingback: plateau-hageven

Comments are closed.