Raco del Frare

Deze wandeling van bijna 8 km en 250 hoogtemeters in het Paraje Natural Municipal del Racó del Frare is een spectaculaire wandelroute in een rotsachtig landschap vol met eeuwenoude olijfbomen, amandelbomen, steeneiken en galmeiken. In de zomer is het hier héél warm en er is amper schaduw aanwezig. Aan de achterzijde van de vallei waar je door wandelt zie je voortdurend de machtige rots “Raco del Frare”. Wees goed voorbereid met zonnebescherming en voldoende water! In de lente of in de herfst is de wandeling waarschijnlijk aangenamer. 

Download file: RacodelFrare.gpx

Download route
Afbeeldingen


Typisch landschap van het natuurgebied.


Zicht op de achterste valleiwand


Rotsachtige paadjes.


Indrukwekkend landschap.

Bredere zandweg terug naar het beginpunt. 

Meer info

Het natuurgebied Racó del Frare is op verschillende vlakken van onschatbare waarde: geologisch, ecologisch en landschappelijk gezien. Het gebied bestaat uit kalksteenrotsen, een golvend terrein en weelderige vegetatie die samen een ruig en betoverend decor vormen voor avontuurlijke wandelaars.

 

Vanaf de parkeerplaats begint de wandeling over een brede zandweg, gevolgd door een smaller pad gedurende de eerste 1,5 kilometer. Dit is de aanlooproute naar de vallei. Tussen 1,3 en 2,5 kilometer loop je rechtstreeks over de valleibodem, soms zelfs door een drooggevallen rivierbedding, op weg naar het achterste deel van de vallei. Het einde van de vallei, ook wel bekend als Raco del Frare zelf, wordt steeds indrukwekkender naarmate je vordert. Na 2,5 kilometer wordt het pad steiler en volgt er een spectaculaire klim langs de rotswand naar de top van de klif. Hier en daar loop je onder een  overhangende rots door, die als een kunstwerk uit de natuur lijkt te zijn gehouwen. Wauw! Eenmaal bovenaan geniet je van een adembenemend uitzicht over het natuurgebied.

 

Via een soort bergpas op 650 meter hoogte loop je naar een oostelijk gelegen vallei die geleidelijk afloopt, en je terugkeert naar het startpunt via een bredere route.

 

Het absolute hoogtepunt van de wandeling is zonder twijfel het steilere gedeelte aan het einde van de vallei, waar je langs de Raco del Frare omhoog wandelt, soms onder een overhangende rots door. 

Andere spectaculaire wandelingen in Spanje