Rio Chilar - Spanje

Riochillar

Een verfrissende wandeling in het zuiden van Spanje… het bestaat! Deze wandeling is de ideale afkoeling als je in de buurt van het warme Nerja bent. Je wandelt er letterlijk door de rivier “Chillar” naar een prachtige waterval op het verste punt. Om deze wandeling symbolisch af te sluiten kan je voor vertrek jouw natte schoenen al gooiend aan een hoge draad hangen. Niet evident maar wel leuk, toch? 😉

Een verfrissende, aangename wandeling. Beter kunnen we deze tocht niet omschrijven. Het is absoluut geen zware of technische wandeling. Je kan er genieten van een prachtig heldere rivier, mooie smalle rotswanden en nog een extra hoogtepunt op het einde…

De wandeling begint bij een oude cementfabriek (Recorido por el cauce del Rio Chillar). Het laatste stuk van de weg hiernaartoe gaat over een zandweg: Je kan deze volgen met de auto tot de weg geblokkeerd is met een ketting en daar parkeren.

Riochillar-5

De eerste 1-2 km van de wandeling verlopen rustig over een zandweg. Nadien kom je terecht bij de oevers van de Rio Chillar die je in eerste instantie moet oversteken. Echter, vrij snel is er geen weg meer langs de rivier en moet je de vallei vervolgen door de rivier. Erg aangenaam door het verfrissende water. Soms passeert de rivier door smalle kloven, erg indrukwekkend!

Op het uiterste punt van de wandeling wordt je beloond op een prachtige, idyllische plaats. Hier bloeien tijdens de zomermaanden op elke mogelijke plaats Oleanders, prachtig om te zien! De terugweg gaat via dezelfde weg. Als je het dus voldoende vindt, kan je op elk moment terugdraaien.

We raden je wel aan om stevige schoenen aan te doen. Wanneer het water dieper wordt is het soms moeilijk in te schatten waar je het best wandelt en kan je hier en daar al eens uitglijden op de gladde stenen. Naast stevige schoenen kies je ook best schoenen die je nadien niet meer wil dragen. De blootstelling aan water en steen zorgt er namelijk voor dat de schoenen wel wat afzien… Nadat je de rivier terug afgewandeld hebt kan je je kans wagen aan de schoenendraad.

Rio Chilar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *