Ardense sneeuwwandelingen

Vanaf november kunnen de Ardense toppen met invallen van polaire lucht soms al een keer wit worden. Liefhebbers van winter en sneeuw beginnen dan met aandacht de weersverwachtingen voor Hoog-België in de gaten te houden. In deze blog lijsten we enkele wandelingen op in de Ardennen die prachtig zijn als er sneeuw ligt. Genieten van het witte goud!  

De Ardennen zijn een wandelparadijs in elk seizoen. Maar, in de winter heeft het landschap vaak iets extra speciaal: sneeuw! De Benelux hebben een gematigd klimaat en tussen november en april is het op de Ardense hoogtes vaak net koud genoeg voor sneeuw terwijl het in laag- en midden-Benelux regent. Liefhebbers van sneeuw en ijs trekken dan naar de Ardennen om te genieten van het witte goud. Wij lijsten hieronder enkele van onze wandelingen op waar je prima kan genieten als er sneeuw ligt. 

Hoegne

Uiteraard dien je je vooraf wel steeds te informeren waar en hoeveel sneeuw er ligt. Dat kan op verschillende websites en via webcambeelden. Voorbeelden zijn de websites van Ostbelgien, NoodweerBenelux of Weerstation Maasmechelen.

Sneeuwzekerheid +++

Sneeuwzekerheid ++

Sneeuwzekerheid +

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *