Eigertrail - Berner Oberland

De “Eiger Noordwand” is mythisch. Deze rotswand wordt door veel klimmers beschouwd als de meest uitdagende beklimming in de Alpen. Samen met de Jungfrau en de Mönch domineert de Eiger het Berner Oberland. Deze wandeling, die in elk seizoen te doen is, loopt dicht langs de bekende Eigertrail, aan de voet van deze imposante bergen.

Download file: Eigertrail.gpx
Download route
Afbeeldingen


Panoramisch zicht op hoge bergtoppen.


Met Pasen ligt er meestal nog sneeuw op de Kleine Scheidegg.

Berghut in Berner Oberland

Meer info

Berner Oberland is het deel van de Alpen ten zuiden van de Bern. Dit deel van de Alpen wordt gedomineerd door Eiger – Mönch – Jungfrau en verschillende bekende bergdorpen. Voor deze wandeling kozen we een lineaire route van Lauterbrunnen, via Wengen, naar Grindelwald. We passeerden quasi rakelings langs de Nordwand van de Eiger, een iconische bergtop waar verschillende professionele klimmers hebben geprobeerd te overwinnen. Volgens velen is dit de moeilijke beklimbare wand van de Alpen.

 

Het eerste deel van de wandeling betreft een lange klim, eerst naar het dorp Wengen, en vervolgens verder naar het hoogste punt van de wandeling bij de Kleine Scheidegg. Hier is een groot treinstation, hotel en verschillende restaurant. Uniek aan deze regio is dat er veel treinen zijn. Je kunt ook de trein nemen naar het hoogste punt, wat een unieke ervaring is.

 

Na passage langs de Kleine Scheidegg liepen we verder door naar het dorp Grindelwald, een zeer bekend dorp in het Berner Oberland. Dit is een mooie plek om rond te wandelen, met een prachtig uitzicht op de bergen. Van daaruit namen we de trein terug naar Lauterbrunnen, waar onze auto geparkeerd stond. Het treinverkeer hier is geweldig en bijna altijd op tijd, je kunt er echt op rekenen!

Andere wandelingen in Zwitserland

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *