Munt_Pers_Zwitserland

Munt Pers - Zwitserland

Munt Pers (3207 m) is een kleine, rotsachtige bergtop in het zuidoosten van Zwitserland. Vanaf de top heb je een schitterend 360° panorama over de Pers- en Morteratsch gletsjer, het Bernina massief en de andere hoge toppen van de regio. Zelfs het Berner Oberland kan je zien liggen. In slechts 1 uur wandel je vanaf de kabelbaan van Diavolezza naar de top via een rotsachtig maar meestal goed begaanbaar pad. 

Download file: Munt-Pers.gpx

Download route
Knooppunten

Er zijn geen knooppunten voor deze route. Je kan wel de typische rood-witte bordjes volgen vanaf Diavolezza met tijdsindicatie. 

Afbeeldingen

Munt_Pers_Zwitserland

Net voor zonsopkomst de top bereikt!

Munt_Pers_Zwitserland

Een mooie wolkenlaag bedekt de Pers gletsjer. De toppen steken daar bovenuit. De moeite om vroeg op te staan!

Munt_Pers_Zwitserland

Stilletjes aan duikt de Morteratsch gletsjer op uit de wolken

Munt_Pers_Zwitserland

Het uitzicht bij prachtig weer! Een van de mooiste panorama’s van de Alpen. 

Meer info

Munt Pers is een bergtop van 3207 m boven zeeniveau. Deze berg maakt deel uit van het sterk vergletsjerde Bernina bergmassief  in het zuidoosten van Zwitserland. Bekende plaatsen zoals Sankt-Moritz, Samedan en Pontresina liggen vlakbij.

 

Vanop Munt Pers lijkt de wereld aan je voeten te liggen. Het panorama is indrukwekkend mooi. Je ziet alpenreuzen zoals Piz Bernina, Piz Palü of Piz Morteratsch. Onderaan liggen de machtige Pers- en Morteratschgletsjer, en kijken richting NW zie je bij mooi weer de eeuwige sneeuw van het Berner Oberland blinken.

 

De typische wandeling vertrekt vanaf het Diavolezza kabelstation van waaruit een vrij goed begaanbaar pad naar de top voert (wit-rood aangegeven). De goede begaanbaarheid betekent wel dat het in de zomer soms druk kan zijn op de top.

 

Tip: Beklim Munt Pers bij zonsopkomst. De uitzichten zijn dan waanzinnig mooi! 

Gerelateerde wandelingen in de buurt