Walensee - Quinten

De Walensee is een diep meer in het oosten van Zwitserland. Het perfecte decor voor een typische alpenwandeling met hoge toppen en kristalhelder water. En halverwege een idyllisch gelegen, bijna Mediterraans, dorp voor een welverdiende pauze met hapje en drankje. Nog niet overtuigd? Check dan zeker de foto’s en route hieronder. 

Download file: Quinten_Walensee.gpx
Download route
Afbeeldingen

 
Prachtig doorkijkje op de omringende bergen en een gezellige chalet.


Wandelen langs de Walensee in de buurt van Quinten.

 
Het gezellige Quinten is bijzonder geliefd onder toeristen. 


De Walensee gezien vanaf het hoogste punt van de wandeling.

De Walensee met omringend landschap. 

Meer info

De Walensee is een groot meer omringd door steile bergwanden. Aan de oostkant van dit meer hebben we een mooie wandeling gemaakt langs de flanken van dee Churfirsten, een keten van relatief jonge kalksteentoppen. Deze bergketen bestaat uit zeven toppen  (de zeven Churfirsten). 

 

We vertrokken voor de wandeling in Walenstadtberg waar voldoende parking voorzien is. Via de flanken wandelen we uiteindelijk naar het dorpje Quinten, dat alleen te voet of per boot bereikbaar is. Na passage langs dit dorp wandelden we terug langs het meer.

 

De Walensee bevindt zich in Oost-Zwitserland, op een hoogte van 419 meter boven zeeniveau. Het meer strekt zich ongeveer 14 kilometer uit in lengte en heeft een maximale breedte van ongeveer 2,5 kilometer, met dieptes tot wel 151 meter, wat ervoor zorgt dat het nooit bevriest. Het meer is uitgesleten door grote gletsjers tijdens de laatste ijstijden. De Walensee staat bekend om zijn adembenemende landschap, omringd door imposante kliffen tot 1000 meter hoog en charmante dorpjes. Het heldere water trekt bezoekers aan voor diverse recreatieve activiteiten.

 

Quinten is vanwege het bijna mediterrane klimaat en autovrije karakter bijzonder geliefd bij toeristen. Afgeschermd van koude noordelijke winden gedijen hier enkele druivensoorten, kiwi’s, vijgen en andere exotische vruchten. Probeer zeker de lokale wijn! 

 

Tip: Het beklimmen van de kliffen wordt niet aanbevolen voor mensen met hoogtevrees vanwege de steile paden. Je kunt ook wandelen van Weesen naar Quinten en dan met de boot terugkeren. Deze beroemde wandeling is niet moeilijk en je komt ook langs de bekende (UNESCO) Seerenbachfälle (waterval).

Wandelingen in de buurt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *